Loading...

Groene stroom Waaksens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Waaksens vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Waaksens of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Waaksens

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Waaksens vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Waaksens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Leiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Waaksens

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-waaksens

Een energieneutrale woning in Waaksens rond april 2024

Via deze webpagina lees je handige uitleg over groene stroom Waaksens. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waaksens is een wens van vele. Een woning als dat bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van AWB, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) verbannen. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Waaksens is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €4500 en €7200. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Erichem afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot je rap welke groene stroom aanbieders in Waaksens aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis beëindigen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Waaksens fors lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten tref je hieronder de meest populaire energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vind je meteen welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Waaksens vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.