Loading...

Groene stroom Leiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Leiden vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Leiden of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Leiden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leiden vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de beste groene aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Leiden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vattenfall actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, water, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Arnemuiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Leiden

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leiden.

groene-stroom-leiden

Een energieneutrale woning in Leiden rond mei 2024

Via deze pagina lees je nuttige informatie over groene stroom Leiden. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leiden is onderwerp van gesprek. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Leiden is prijzig. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3900 tot €7200. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ter Idzard afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je rap welke groene stroom aanbieders in Leiden beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering stopzetten en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Leiden fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel mensen op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vergelijk je zonder problemen welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Leiden vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.