Loading...

Groene stroom Huizinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Op basis van de duurzame energie checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Huizinge vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Huizinge en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Huizinge

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Huizinge vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Huizinge vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Endinet Groep 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, water, bio, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wouwse Plantage vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Huizinge

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Loppersum.

groene-stroom-huizinge

Een energieneutrale woning in Huizinge rond december 2022

Middels onze website bekijk je handige toelichting op groene stroom Huizinge. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Huizinge is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Huizinge kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt tussen de €2800 – €6500. Mede door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Schettens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Huizinge operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande levering annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw nieuwe maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Huizinge een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vind je hierna de meest populaire pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Huizinge vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.