Loading...

Groene stroom Appingedam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je direct alle groene energieleveranciers in Appingedam vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Appingedam of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Appingedam

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Appingedam vergelijken (juni 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Appingedam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, bio, water, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, kolen (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Oldekerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Appingedam

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Appingedam.

groene-stroom-appingedam

Een energieneutrale woning in Appingedam rond juni 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare details over groene stroom Appingedam. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Appingedam wordt steeds populairder. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes neem je stroom af bij het maatschappij. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) uitgesloten. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Appingedam kan duur uitvallen. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3700 – €7500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Huizinge afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven zoals Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je vlug welke groene stroom aanbieders in Appingedam operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Appingedam aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel klanten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen vind je bijgaand de meest populaire abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je direct welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Appingedam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.