Loading...

Groene stroom Bredevoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Bredevoort vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Bredevoort en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bredevoort

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bredevoort vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Snel groene stroom in Bredevoort vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Reduzum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Bredevoort

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aalten.

groene-stroom-bredevoort

Een energieneutrale woning in Bredevoort rond juli 2024

Aan de hand van deze pagina vergelijk je praktische info over groene stroom Bredevoort. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bredevoort wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Intussen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Atag, Intergas, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bredevoort is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3500 en €6900. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Leersum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen zie jij snel welke groene stroom aanbieders in Bredevoort operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Je volgende energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bredevoort een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hierna enkele energiecontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker ontdek je rap welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Bredevoort vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.