Loading...

Groene stroom Donkerbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Donkerbroek vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Donkerbroek en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Donkerbroek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Donkerbroek vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Donkerbroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bio, wind, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Sintjohannesga vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Donkerbroek

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-donkerbroek

Een energieneutrale woning in Donkerbroek rond april 2024

Door middel van deze webpagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Donkerbroek. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Donkerbroek wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het dak isoleren. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Desondanks, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Atag) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Donkerbroek kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €4500 – €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Mildam afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Donkerbroek beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je huidige contract stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Donkerbroek flink lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker ontdek je à la minute welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Donkerbroek vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.