Loading...

Groene stroom Sintjohannesga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Sintjohannesga vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sintjohannesga of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sintjohannesga

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Sintjohannesga vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens check je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Sintjohannesga vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, aarde, water, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Heinenoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Sintjohannesga

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-sintjohannesga

Een energieneutrale woning in Sintjohannesga rond mei 2024

Op onze website vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Sintjohannesga. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sintjohannesga zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere nemen van ledverlichting” en het dak isoleren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Desondanks, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Atag, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie woning en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sintjohannesga is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €3500 – €7400. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Bredevoort afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Unieke leveranciers als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Sintjohannesga aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je lopende levering annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Sintjohannesga een stuk lager dan de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je bijgaand de meest populaire energiecontracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene stroom checker bekijk je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sintjohannesga vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.