Loading...

Groene stroom Heinenoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Heinenoord vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Heinenoord of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Heinenoord

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heinenoord vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Heinenoord vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Cogas contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Wesepe vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Heinenoord

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Binnenmaas.

groene-stroom-heinenoord

Een energieneutrale woning in Heinenoord rond juni 2024

Met onze website check je handige details over groene stroom Heinenoord. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heinenoord is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Vaillant, AWB of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heinenoord is kostbaar. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen €4100 tot €7100. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Reduzum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral bedrijven als Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Heinenoord voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het huidige verbintenis opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Heinenoord sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen tref je onderstaand veel gekozen pakketten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je spoedig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heinenoord vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.