Loading...

Groene stroom Ubbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Ubbergen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ubbergen of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ubbergen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ubbergen vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Ubbergen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energieleverancier Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals water, wind, bio, zon, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Katlijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Ubbergen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ubbergen.

groene-stroom-ubbergen

Een energieneutrale woning in Ubbergen rond juli 2024

Aan de hand van deze website check je belangrijke uitleg over groene stroom Ubbergen. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ubbergen wint aan interesse. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en stel je vriezer niet te koud af. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Alleen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ubbergen vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De inkoopprijs varieert tussen de €4400 tot +/- €7100. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Donkerbroek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Ubbergen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jouw lopende abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Ubbergen flink lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel gezinnen die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten vind je onderstaand enkele stroom abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Ubbergen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.