Loading...

Groene stroom Katlijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in februari 2024. Vele malen beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Katlijk vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Katlijk en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Katlijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Katlijk vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je alle groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Katlijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, water, wind, bio, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Zoek ook naar groene energie Zuidveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Katlijk

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-katlijk

Een energieneutrale woning in Katlijk rond februari 2024

Op basis van deze pagina ontdek je belangrijke info over groene stroom Katlijk. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Katlijk wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van je huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Katlijk vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen de €2800 tot €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sintjohannesga afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder bedrijven als Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Katlijk aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: het actuele verbintenis stopzetten en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Katlijk fors lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel gezinnen op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check ontdek je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Katlijk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektriciteit.