Loading...

Groene stroom Zuidveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zuidveen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Zuidveen en check de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zuidveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidveen vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Zuidveen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, aarde, zon, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Vind alles uit over groene energie Nieuw-Dordrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Zuidveen

Zonnestroom is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-zuidveen

Een energieneutrale woning in Zuidveen rond april 2024

Aan de hand van deze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Zuidveen. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidveen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere een afwasteil gebruiken” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zuidveen is kostbaar. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Overigens reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3100 – €6000. Geholpen door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heinenoord afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen als Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zuidveen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je huidige levering ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Zuidveen sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je hierna veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zuidveen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.