Loading...

Groene stroom Zuidlaren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Zuidlaren vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Zuidlaren of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zuidlaren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidlaren vergelijken (juni 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Zuidlaren vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom van NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nieuw-Balinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zuidlaren

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-zuidlaren

Een energieneutrale woning in Zuidlaren rond juni 2022

Op basis van deze website bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Zuidlaren. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidlaren is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere let op het energielabel” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zuidlaren kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2800 en €7100. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Heilig Landstichting afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Zuidlaren operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie bestaande pakket stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zuidlaren fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel klanten die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vergelijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker check je rap welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Zuidlaren vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.