Loading...

Groene stroom Heilig Landstichting Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene stroom checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Heilig Landstichting vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Heilig Landstichting of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Heilig Landstichting

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heilig Landstichting vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vind je alle groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Heilig Landstichting vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Westland Infra contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze energie). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Werkhoven vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Heilig Landstichting

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Groesbeek.

groene-stroom-heilig-landstichting

Een energieneutrale woning in Heilig Landstichting rond mei 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Heilig Landstichting. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Heilig Landstichting is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Onder andere korter douchen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je energiemaatschappij. Desondanks, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Remeha, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Heilig Landstichting kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Tevens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De investering varieert tussen €4400 en €6900. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ravenswoud afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Pure Energie, Eneco, Engie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Heilig Landstichting actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je bestaande pakket beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Heilig Landstichting sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hierna veel gekozen contracten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je nu welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Heilig Landstichting vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.