Loading...

Groene stroom Vierakker Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, wind, biomassa, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Vierakker vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Vierakker of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Vierakker

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vierakker vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Vierakker vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Kraggenburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vierakker

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-vierakker

Een energieneutrale woning in Vierakker rond mei 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle toelichting op groene stroom Vierakker. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vierakker wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere kouder douchen” en de gordijnen dicht doen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. De installatie heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vierakker vergt een hele investering. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €2600 tot €6000. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Eersel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name partijen als Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Vierakker aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Vierakker aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel mensen die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vergelijk je hieronder veel gekozen energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Vierakker vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.