Loading...

Groene stroom Hoek van Holland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Hoek van Holland vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hoek van Holland en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hoek van Holland

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoek van Holland vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Hoek van Holland vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: NLE 1 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, biomassa, windenergie, waterkracht, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Wilhelminadorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hoek van Holland

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Rotterdam.

groene-stroom-hoek-van-holland

Een energieneutrale woning in Hoek van Holland rond juni 2024

Op basis van onze website vind je nuttige informatie over groene stroom Hoek van Holland. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoek van Holland zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Alleen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en douchewater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hoek van Holland is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €2400 en €7300. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Rottevalle afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref je meteen welke groene stroom aanbieders in Hoek van Holland aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: je huidige verbintenis opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hoek van Holland een stuk lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker check je nu welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hoek van Holland vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.