Loading...

Groene stroom Wilhelminadorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Wilhelminadorp vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Wilhelminadorp en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Wilhelminadorp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wilhelminadorp vergelijken (september 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Wilhelminadorp vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woongebied in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: abonnement bij Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bodem, wind, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Marknesse vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wilhelminadorp

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-wilhelminadorp

Een energieneutrale woning in Wilhelminadorp rond september 2022

Met behulp van onze website detecteer je bruikbare toelichting op groene stroom Wilhelminadorp. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wilhelminadorp wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en een teil gebruiken voor de afwas. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wilhelminadorp is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op energienota. Het tarief varieert tussen €3900 t/m €6800. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Graft afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Wilhelminadorp voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jouw lopende verbintenis stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. De nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wilhelminadorp flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer families die daardoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige contracten vergelijk je onderstaand toonaangevende contracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Wilhelminadorp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.