Loading...

Groene stroom Marknesse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Marknesse vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Marknesse of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Marknesse

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Marknesse vergelijken (november 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Marknesse vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Flevoland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: UnitedConsumers stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, bodem, wind, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, kolen (vuile elektra). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Blaricum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Marknesse

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-marknesse

Een energieneutrale woning in Marknesse rond november 2023

Met deze website bekijk je bruikbare info over groene stroom Marknesse. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Marknesse is een wens van vele. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Marknesse kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3200 en €7700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Vierakker afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode lees je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Marknesse voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jouw lopende contract ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Marknesse fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je hieronder de meest populaire pakketten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Marknesse vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.