Loading...

Groene stroom Hurdegaryp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Hurdegaryp vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Hurdegaryp en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hurdegaryp

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hurdegaryp vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Hurdegaryp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: De Vastelastenbond variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, wind, aarde, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zaamslag vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hurdegaryp

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-hurdegaryp

Een energieneutrale woning in Hurdegaryp rond december 2022

Op deze pagina vergelijk je praktische uitleg over groene stroom Hurdegaryp. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hurdegaryp wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en tochtstrips gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Evengoed, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke hr-ketel (Remeha, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Hurdegaryp is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4200 tot +/- €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schin op Geul afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Powerpeers bieden deze service. Op basis van je postcode achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Hurdegaryp operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende levering ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hurdegaryp sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vind je hierna toonaangevende energiepakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hurdegaryp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.