Loading...

Groene stroom Zaamslag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zaamslag vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zaamslag en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zaamslag

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zaamslag vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Zaamslag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk direct E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, water, bio, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Moerstraten vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Zaamslag

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-zaamslag

Een energieneutrale woning in Zaamslag rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je uitgebreide toelichting op groene stroom Zaamslag. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zaamslag is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en je vriezer waterpas zetten. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Atag, AWB of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en het tapwater. De installatie heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zaamslag vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Bovendien verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3600 – €7900. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Harfsen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij rap welke groene stroom aanbieders in Zaamslag voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het huidige levering beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zaamslag een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen ontdek je hieronder toonaangevende pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je meteen welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Zaamslag vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.