Loading...

Groene stroom Westbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Westbroek vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Westbroek en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Westbroek

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Westbroek vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Westbroek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Loozen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Westbroek

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Bilt.

groene-stroom-westbroek

Een energieneutrale woning in Westbroek rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Westbroek. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westbroek is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Maar, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Vaillant, Intergas, Remeha of Atag) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Westbroek kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. Het tarief varieert tussen de €3300 – €7100. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Geerdijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens lees je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Westbroek operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je huidige levering opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Westbroek aantrekkelijker dan jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten tref je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je spoedig welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Westbroek vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektra en gas.