Loading...

Groene stroom Helden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met reine, stabiele bronnen als zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Helden vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Helden en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Helden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Helden vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Helden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bio, aarde, water, bodem, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Westbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Helden

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-helden

Een energieneutrale woning in Helden rond mei 2024

Middels deze pagina check je alle toelichting op groene stroom Helden. Interessant, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Helden wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “led-lampen gebruiken” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Helden kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €2800 en €6100. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Rekken afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders als Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Helden aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie huidige contract ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Helden fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer families die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je vandaag nog welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Helden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.