Loading...

Groene stroom Stegeren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Stegeren vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Stegeren of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Stegeren

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Stegeren vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Stegeren vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: actie van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Hollum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Stegeren

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Ommen.

groene-stroom-stegeren

Een energieneutrale woning in Stegeren rond december 2022

Met behulp van deze webpagina lees je alle details over groene stroom Stegeren. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stegeren zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij het energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stegeren kan duur uitvallen. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energielasten. De prijs schommelt tussen €2500 t/m €7400. Via de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Cromvoirt afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke organisaties als Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen lees je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Stegeren operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis beëindigen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Stegeren aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn veel klanten die hierom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je rap welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Stegeren vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en stroom.