Loading...

Groene stroom Hollum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hollum vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Hollum en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hollum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hollum vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Hollum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per postcode in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: UnitedConsumers 1 jaar contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, bio, zon, water, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Windraak vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Hollum

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ameland.

groene-stroom-hollum

Een energieneutrale woning in Hollum rond juli 2024

Via onze website vergelijk je handige informatie over groene stroom Hollum. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hollum is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij het maatschappij. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, AWB, Remeha, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hollum is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €4000 en €6900. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ruinerwold afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Hollum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige levering stopzetten en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Hollum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je hieronder toonaangevende abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker vind je ogenblikkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Hollum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.