Loading...

Groene stroom Windraak Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Windraak vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Windraak en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Windraak

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Windraak vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Windraak vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnement bij Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bodem, zon, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Maurik vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Windraak

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-windraak

Een energieneutrale woning in Windraak rond september 2022

Op basis van deze website ontdek je nuttige informatie over groene stroom Windraak. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Windraak is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Vaillant of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Windraak is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €3000 en €7900. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Grijpskerk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen als Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen achterhaal jij nu welke groene stroom aanbieders in Windraak beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je bestaande contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Windraak sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten tref je onderstaand enkele abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check achterhaal je onmiddellijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Windraak vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.