Loading...

Groene stroom Maurik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Maurik vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Maurik en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Maurik

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Maurik vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Maurik vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Endinet Groep stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Blijham vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Maurik

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Buren.

groene-stroom-maurik

Een energieneutrale woning in Maurik rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Maurik. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maurik wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en geen open haard gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, AWB, Remeha, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Maurik is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3100 – €7100. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Vinkega afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke organisaties als Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Maurik voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele contract annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Maurik een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vind je bijgaand veel gekozen stroomcontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Maurik vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.