Loading...

Groene stroom Blijham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, zon, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Blijham vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Blijham en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Blijham

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Blijham vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidieregelingen en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Blijham vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, water, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Persingen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Blijham

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bellingwedde.

groene-stroom-blijham

Een energieneutrale woning in Blijham rond december 2022

Met Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke details over groene stroom Blijham. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Blijham zien we steeds meer. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Blijham is prijzig. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Daarbij verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. De investering schommelt tussen €2600 tot +/- €6600. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Kropswolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name maatschappijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Blijham beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele abonnement stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Je volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Blijham sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten bekijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker ontdek je simpelweg welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Blijham vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.