Loading...

Groene stroom Kring van Dorth Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Kring van Dorth vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kring van Dorth of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Kring van Dorth

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kring van Dorth vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Kring van Dorth vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Engie welkomstkorting april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, water, zon, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Alde Leie vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Kring van Dorth

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-kring-van-dorth

Een energieneutrale woning in Kring van Dorth rond april 2024

D.m.v. onze website bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Kring van Dorth. De vraag is, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kring van Dorth is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij een energiebedrijf. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, Intergas, AWB of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. Het systeem kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kring van Dorth vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De investering varieert tussen de €3200 en €6300. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Stegeren afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Kring van Dorth beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je lopende contract stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Kring van Dorth flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die hierom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van diverse contracten tref je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker ontdek je rap welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kring van Dorth vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.