Loading...

Groene stroom Alde Leie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, aardwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan je vlug alle groene energieleveranciers in Alde Leie vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Alde Leie en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Alde Leie

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Alde Leie vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien bekijk je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Alde Leie vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Ook interessant: groene energie Noordeloos vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Alde Leie

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leeuwarderadeel.

groene-stroom-alde-leie

Een energieneutrale woning in Alde Leie rond juni 2022

Op deze pagina check je belangrijke details over groene stroom Alde Leie. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Alde Leie is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Alde Leie kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €3100 – €7700. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hollum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je à la minute welke groene stroom aanbieders in Alde Leie aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende verbintenis annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Alde Leie fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel families op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiepakketten bekijk je hierna enkele abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check detecteer je rap welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Alde Leie vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.