Loading...

Groene stroom Noordeloos Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van onze groene stroom checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Noordeloos vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Noordeloos of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Noordeloos

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordeloos vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Noordeloos vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: MAIN Energie tarieven december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, wind, water, aarde, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Den Andel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Noordeloos

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Giessenlanden.

groene-stroom-noordeloos

Een energieneutrale woning in Noordeloos rond december 2022

Op basis van deze pagina vergelijk je handige toelichting op groene stroom Noordeloos. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordeloos is een wens van vele. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (AWB, Remeha, Atag, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Noordeloos vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3900 en €7500. Via de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Windraak afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties als Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Noordeloos aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige levering opzeggen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Noordeloos aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vind je binnen no-time welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Noordeloos vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor stroom en gas.