Loading...

Groene stroom Den Andel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Den Andel vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Den Andel en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Den Andel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Andel vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Den Andel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, wind, water, bio, zon vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Schoonloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Den Andel

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Winsum.

groene-stroom-den-andel

Een energieneutrale woning in Den Andel rond december 2023

Door middel van deze website check je bruikbare uitleg over groene stroom Den Andel. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Den Andel is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energieleverancier. Echter, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of AWB) uitgesloten. De “gewone” hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Den Andel is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De kostprijs varieert tussen €3500 tot +/- €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Maurik afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Qurrent, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Den Andel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: het huidige pakket ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Den Andel aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen op basis daarvan overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten tref je onderstaand veel gekozen abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je eenvoudig welke van deze contracten “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Den Andel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.