Loading...

Groene stroom Noordbeemster Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, stabiele bronnen als biomassa, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Noordbeemster vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Noordbeemster en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Noordbeemster

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noordbeemster vergelijken (april 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Noordbeemster vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: HVC tarieven april 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, zon, aarde, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Delft vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Noordbeemster

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Beemster.

groene-stroom-noordbeemster

Een energieneutrale woning in Noordbeemster rond april 2024

D.m.v. deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Noordbeemster. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noordbeemster zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “gebruik niet de standby modus” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Noordbeemster is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €4400 en €7900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wilp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent faciliteren dit. Op basis van je postcode ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Noordbeemster operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie actuele pakket ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Noordbeemster sterk verlaagd als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker ontdek je meteen welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Noordbeemster vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.