Loading...

Groene stroom Delft Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Delft vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Delft of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Delft

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Delft vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Delft vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, water, wind, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Schoondijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Delft

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Delft.

groene-stroom-delft

Een energieneutrale woning in Delft rond december 2023

D.m.v. deze website bekijk je nuttige info over groene stroom Delft. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Delft wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Delft is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3300 – €6500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Marwijksoord afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist bedrijven zoals Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Delft actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie actuele contract annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Delft fors lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die switchen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen ontdek je hierna veel gekozen pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vergelijk je moeiteloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Delft vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.