Loading...

Groene stroom Schoondijke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Schoondijke vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schoondijke en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Schoondijke

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoondijke vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Schoondijke vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (vuile energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Harskamp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Schoondijke

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-schoondijke

Een energieneutrale woning in Schoondijke rond mei 2024

D.m.v. deze website bekijk je belangrijke info over groene stroom Schoondijke. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schoondijke wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “korter douchen” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schoondijke is prijzig. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €3800 – €7800. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Bleskensgraaf afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je snel welke groene stroom aanbieders in Schoondijke voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jouw lopende contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie volgende energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Schoondijke sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer mensen die hierom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten vergelijk je bijgaand veel gekozen abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je eenvoudig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Schoondijke vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.