Loading...

Groene stroom Harskamp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij de duurzame energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Harskamp vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Harskamp en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Harskamp

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Harskamp vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Harskamp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, bodem, water, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Walem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Harskamp

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ede.

groene-stroom-harskamp

Een energieneutrale woning in Harskamp rond juni 2024

Via deze pagina check je uitgebreide informatie over groene stroom Harskamp. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Harskamp is onderwerp van gesprek. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Harskamp kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €2700 – €6300. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Peize afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Harskamp actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jouw lopende contract stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Harskamp een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van huidige contracten vergelijk je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker achterhaal je vlug welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Harskamp vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.