Loading...

Groene stroom Peize Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Peize vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Peize of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Peize

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Peize vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Peize vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Anode Energie voor gas en stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Evertsoord vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Peize

Zonnestroom is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-peize

Een energieneutrale woning in Peize rond mei 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle details over groene stroom Peize. Alleen, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Peize wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en het dak isoleren. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jullie leverancier. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Nefit, AWB, Vaillant of Atag) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Peize is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs schommelt tussen €2500 tot +/- €7000. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Alde Leie afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je à la minute welke groene stroom aanbieders in Peize beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract opzeggen en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Peize sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten vind je hierna de meest populaire pakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vind je spoedig welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Peize vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.