Loading...

Groene stroom Evertsoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Evertsoord vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Evertsoord en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Evertsoord

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Evertsoord vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Evertsoord vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, wind, zon, bio, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Teteringen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Evertsoord

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-evertsoord

Een energieneutrale woning in Evertsoord rond juni 2024

Op basis van deze pagina bekijk je belangrijke details over groene stroom Evertsoord. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Evertsoord zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “led-lampen gebruiken” en geen tweede koelkast gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw maatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Evertsoord kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verklein je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €4100 tot €7100. Via de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Noordeloos afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Eneco maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen ontdek je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Evertsoord aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: het huidige pakket stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Evertsoord aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel klanten die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je hieronder vaak bestelde energiecontracten. Info: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je vandaag nog welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Evertsoord vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.