Loading...

Groene stroom Bleskensgraaf Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door middel van de duurzame energie checker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bleskensgraaf vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bleskensgraaf en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bleskensgraaf

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Bleskensgraaf vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Bleskensgraaf vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstapbonus Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Peize vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Bleskensgraaf

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-bleskensgraaf

Een energieneutrale woning in Bleskensgraaf rond april 2024

Op basis van deze pagina ontdek je praktische informatie over groene stroom Bleskensgraaf. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bleskensgraaf is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en geen open haard gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Atag) verbannen. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bleskensgraaf is duur. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Verder minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €3900 tot €6300. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kring van Dorth afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bleskensgraaf actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende pakket beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Momenteel zijn prijzen van groene energie Bleskensgraaf flink lager in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel klanten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vergelijk je vandaag nog welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Bleskensgraaf vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.