Loading...

Groene stroom Paterswolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Paterswolde vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Paterswolde of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Paterswolde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Paterswolde vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Paterswolde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals water, wind, zon, aarde, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Eursinge-De-Wolden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Paterswolde

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-paterswolde

Een energieneutrale woning in Paterswolde rond juni 2024

Met behulp van onze website lees je bruikbare details over groene stroom Paterswolde. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Paterswolde wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en niet een te grote vriezer kopen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Atag) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Paterswolde kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €7500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Akmarijp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check jij nu welke groene stroom aanbieders in Paterswolde beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je huidige verbintenis annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Paterswolde een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten ontdek je hierna toonaangevende energiepakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je rap welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Paterswolde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.