Loading...

Groene stroom Eursinge-De-Wolden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Eursinge-De-Wolden vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Eursinge-De-Wolden of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Eursinge-De-Wolden

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Eursinge-De-Wolden vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je alle groene energiebedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Eursinge-De-Wolden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: opzeggen Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals wind, aarde, zon, water, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, aardgas, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Tersoal vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Eursinge-De-Wolden

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-eursinge-de-wolden

Een energieneutrale woning in Eursinge-De-Wolden rond november 2023

Middels deze pagina check je nuttige toelichting op groene stroom Eursinge-De-Wolden. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eursinge-De-Wolden wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je leverancier. Alleen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Eursinge-De-Wolden kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3600 tot +/- €6200. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Noordbeemster afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Eursinge-De-Wolden beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jouw lopende levering opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Eursinge-De-Wolden fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel families die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vergelijk je vandaag nog welke abonnementen echt “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Eursinge-De-Wolden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.