Loading...

Groene stroom Tersoal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels onze groene energie check kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Tersoal vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Tersoal of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Tersoal

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Tersoal vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Tersoal vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, water, wind, zon, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie IJlst vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Tersoal

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-tersoal

Een energieneutrale woning in Tersoal rond december 2022

Middels onze website detecteer je praktische info over groene stroom Tersoal. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Tersoal zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “led-lampen gebruiken” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energiebedrijf. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Tersoal is kostbaar. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €2800 tot +/- €6300. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Delft afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders als Greenchoice, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Tersoal operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je lopende contract opzeggen en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Je aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Tersoal aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten tref je hierna toonaangevende abonnementen. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je meteen welke pakketten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Tersoal vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor stroom en gas.