Loading...

Groene stroom IJlst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in IJlst vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in IJlst en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in IJlst

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in IJlst vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap vind je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in IJlst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Fenor variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, bio, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zandpol vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie IJlst

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-ijlst

Een energieneutrale woning in IJlst rond december 2022

D.m.v. deze website vind je praktische uitleg over groene stroom IJlst. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in IJlst wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere apparaten uitschakelen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, AWB of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in IJlst vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2900 – €6400. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Schoondijke afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Pure Energie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in IJlst aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je huidige levering beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie IJlst fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele contracten vind je in het overzicht hieronder enkele energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen IJlst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor elektriciteit en gas.