Loading...

Groene stroom Zandpol Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zandpol vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Zandpol en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zandpol

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zandpol vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Zandpol vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, windenergie, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Montfort vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zandpol

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-zandpol

Een energieneutrale woning in Zandpol rond juni 2024

Door middel van deze webpagina vind je handige details over groene stroom Zandpol. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zandpol is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “apparaten uitschakelen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, AWB, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zandpol is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €3000 – €7400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Harskamp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Zandpol aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je actuele levering annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zandpol sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vind je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Zandpol vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.