Loading...

Groene stroom Lemelerveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je zonder problemen alle groene energieleveranciers in Lemelerveld vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Lemelerveld en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Lemelerveld

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Lemelerveld vergelijken (juli 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Lemelerveld vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van postcode in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als wind, zon, bio, bodem, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Augustinusga vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Lemelerveld

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dalfsen.

groene-stroom-lemelerveld

Een energieneutrale woning in Lemelerveld rond juli 2024

Op basis van onze website ontdek je nuttige informatie over groene stroom Lemelerveld. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lemelerveld wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “neem een waterbespaarder” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij je leverancier. Echter, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lemelerveld is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs ligt tussen de €4400 tot +/- €6100. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Terneuzen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Qurrent, Engie, Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Lemelerveld actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande contract opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Lemelerveld fors lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je eenvoudig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Lemelerveld vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.