Loading...

Groene stroom Augustinusga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. reine, stabiele bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Augustinusga vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Augustinusga en check de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Augustinusga

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Augustinusga vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Augustinusga vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Onna vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Augustinusga

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-augustinusga

Een energieneutrale woning in Augustinusga rond juli 2024

Middels deze pagina ontdek je uitgebreide info over groene stroom Augustinusga. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Augustinusga wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie leverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke cv-ketel (van Atag, Remeha, Nefit, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Augustinusga is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen €3200 en €6000. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Idzega afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke maatschappijen als Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Augustinusga actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het actuele verbintenis annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Augustinusga fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vind je onderstaand de meest populaire contracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je direct welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Augustinusga vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.