Loading...

Groene stroom Drieborg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Drieborg vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Drieborg en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Drieborg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Drieborg vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Drieborg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, water, wind, aarde, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Slootdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Drieborg

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Oldambt.

groene-stroom-drieborg

Een energieneutrale woning in Drieborg rond december 2023

Door middel van onze website check je uitgebreide toelichting op groene stroom Drieborg. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drieborg zien we steeds meer. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. O.a. “een afwasteil gebruiken” en geen tweede koelkast gebruiken. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke hr-ketel (AWB, Intergas, Vaillant, Nefit of Atag) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drieborg kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt in de range tussen de €4500 tot €7400. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Molenhoek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Eneco, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Drieborg actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Drieborg flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vind je bijgaand de meest populaire abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker bekijk je à la minute welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Drieborg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.