Loading...

Groene stroom Slootdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Slootdorp vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Slootdorp of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Slootdorp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Slootdorp vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je alle groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Slootdorp vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodem, zon, water, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Hem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Slootdorp

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hollands Kroon.

groene-stroom-slootdorp

Een energieneutrale woning in Slootdorp rond juli 2024

Door middel van deze website detecteer je praktische toelichting op groene stroom Slootdorp. Maar, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een nihile of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Slootdorp is onderwerp van gesprek. Een huis als dit kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “neem een waterbespaarder” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Slootdorp vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €3600 tot +/- €7200. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Broek op Langedijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Slootdorp aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je lopende levering stopzetten en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Slootdorp sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel consumenten die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele contracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je rap welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Slootdorp vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.