Loading...

Groene stroom Hem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Hem vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Hem en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hem

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hem vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Hem vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Essent contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Westergeest vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Hem

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-hem

Een energieneutrale woning in Hem rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je handige uitleg over groene stroom Hem. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hem wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Intergas, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hem kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €3200 tot €6900. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Reuver afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hem actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hem een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten vergelijk je hieronder enkele energiecontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je nu welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Hem vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor stroom en gas.