Loading...

Groene stroom Reuver Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Reuver vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Reuver of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Reuver

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Reuver vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Mede door subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Reuver vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per postcode in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Geffen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Reuver

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Beesel.

groene-stroom-reuver

Een energieneutrale woning in Reuver rond juni 2024

D.m.v. deze website lees je nuttige uitleg over groene stroom Reuver. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Reuver wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Reuver is duur. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energierekening. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2900 tot €6800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Augustinusga afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Engie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Reuver operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Reuver een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiecontracten vind je in het overzicht hieronder enkele stroomcontracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check detecteer je binnen no-time welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Reuver vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.