Loading...

Groene stroom Geffen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Geffen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Geffen of bekijk de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Geffen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Geffen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vergelijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Geffen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, wind, aarde, water zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Ulrum vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Geffen

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Maasdonk.

groene-stroom-geffen

Een energieneutrale woning in Geffen rond december 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl check je alle toelichting op groene stroom Geffen. Alleen, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geffen wint aan interesse. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en een hr-ketel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een leverancier. Evengoed, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Geffen vergt een hele investering. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief varieert tussen de €4400 en €7000. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Onna afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Geffen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Geffen flink lager dan de beginperiode. We zien meer en meer families die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je hierna toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je probleemloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Geffen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.