Loading...

Groene stroom Westergeest Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Westergeest vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Westergeest of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Westergeest

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westergeest vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap check je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Westergeest vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: verbruik Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Luddeweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Westergeest

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-westergeest

Een energieneutrale woning in Westergeest rond september 2022

Op onze website bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Westergeest. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westergeest zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en sloffen dragen in huis. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Atag, Remeha of Nefit) verboden. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Westergeest is duur. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De investering schommelt tussen €4200 t/m €6400. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Geffen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Vooral organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Westergeest voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande pakket beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Westergeest een stuk lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel klanten die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check check je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Westergeest vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.